szombat, október 16, 2021
Login
English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish
pitbanner.swf

Shirayan Vajramutthi

A Shirayan Vajramutthí Harcművészet 1977-ben Indiából került Magyarországra. Gyakorlatozásaiban megtalálhatóak az indiai szellemiségben gyökeredző jóga egyes pozíciói és más egyéb hagyományos testgyakorlatok, s emellett a pusztakezes- és fegyveres küzdelmi módszerek sokszínű lehetőségeit is tartalmazza. Sokaknak sport- és egészségkultúra, némelyeknek harci játék, másoknak lehetőség a sokoldalú küzdelmi hatékonyság fejlesztésére.
Az öt hagyományos alapfegyver (hosszúbot, rövidbot, hosszúpenge, rövidpenge, láncos-horog) mellett további különleges fegyverek is megtalálhatóak, mint a tüskézett végű hosszúbot, vagy 'krokodilfog-bot' — a lándzsás végű hosszúbot, vagy 'kígyó-lándzsa' — a lándzsás és kampós végű hosszúbot, vagy 'tigrisfog-lándzsa' — a hajlított penge végű hosszúbot, vagy 'holdsarló-lándzsa'. Fontos eszköz még a ’tongphau’, a gyakorlatozó oszlop, melyen a különféle támadó- és védekező technikákat lehet fejleszteni.

A hagyományos gyakorlatozásokban két szemlélet halad párhuzamosan egymás mellett: az egyikben a lágy alkalmazkodás, a belső megérzések, az intuitív képességek adják az alapot, amely 'a szél támadása elől elhajló fűszál' módszere, míg a másikban a kemény ellenállás, a külsőre való összpontosítás és az erő lényegének kihangsúlyozása adja az alapot, amely 'a sziklákat szétzúzó villámcsapás' módszere.
Olyanok, mint a lótusz, melynek van víz alatti és víz feletti része.

Zúduló Víz Iskolája

Mert milyen a víz?

A víz lehet sodró, dinamikus és lehet lassú, nyugodt. Ha koncentrált, akkor pusztító, de permetként nyugalmat, frissítést adó. Lehet fagyasztó és kemény, ugyanakkor lehet égető gőz. Lehet szomjat oltó, de akár lehet fulladást okozó. Lehet tisztító és lehet tisztítani való.

A víz lehet cél, de sokszor a víz maga az ÚT.

Ebben a tradicionális harcművészeti iskolában komoly szerepet kap a test-lélek-szelem egységének helyreállítása. Az erőnléti-, a technikai- és küzdelmi módszerek mellett gyakoroljuk a meditációt és a belső munkát. A kötött formagyakorlatok mellett párhuzamosan fejlesztjük a mozgás szabadon folyatásának képességét. A pusztakezes önvédelmi technikák mellet megjelennek a tradicionális fegyveres gyakorlatok is. Igény szerint lehetőség van a küzdelmi gyakorlatozásokra (versenyekre) való felkészülésre is.

Ajánlom annak:

  • Aki útkereső, úton lévő.
  • Aki szeretne változni, keresi a határait és keresi saját magát.
  • Aki képese arra, hogy meglássa a harcművészetben az eszközt, ami segít a mindennapokban és segít a célok elérésében, segít a kiteljesedésben.
  • Aki… TE VAGY!

A víz benne tart az ÁRAMLATBAN!

 

Sütő Csaba / Vajrasampha Arimardana

1974 decemberében születtem. 17 évesen kezdtem foglalkozni a harcművészetekkel. 1996-ban találtam meg az utam a Shirayan Vajramutthí stílusban. Hazaértem. Azóta gyakorlom, tanulom és 2001 óta a Mesterem jóvoltából oktathatom ezt a tradicionális harcművészeti rendszert.

Ifjonti hevülettel részt vettem egy-két versenyen is. Az évek során a Magyar Kung-Fu Szakszövetség versenyein szereztem két light- és két full contakt magyar bajnoki címet.

Diplomám szerint pedagógia szakos középiskolai tanár volnék. 1996 óta vagyok hiperaktív gyerekekkel foglalkozó mozgásterapeuta. Az elmúlt években különböző módokon segítek embereknek változni. Foglalkozom energetikai gyógyászattal valamint önismereti csoportokat, meditációkat, autogén tréningeket, személyes konzultációkat vezetek.

All You Can Move Partner

AYCM ELFOGADOHELY MATRICA

Facebook

RSS hirek budomagazin

A hírcsatorna nem található.

RSS hirek origo

ORIGO Sport

2021. október 16.

Szokolyai Szlávik Alex email: alexlevele@yahoo.com
Tel: 06304335972