csütörtök, július 07, 2022
Login
English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish
pitbanner.swf

Zen Bu Kan Kempo

Az eredeti KEMPO a Bugeiből fejlődött ki a X. század óta. A KEMPO gyakorlója nem sportoló volt. Tudták, hogy az igazi harci művészet nem gyakorolható veszély nélkül, és nem tehető valósággá egy kis vér nélkül. Azok a szabályok, amelyek egy harci művészetet versenysporttá engednek tenni, arra törekszenek, hogy csökkentsék a harc hatásosságát, és sokszor nem életszerű technikák kerülnek a gyakorlatba. A KEMPO KARATE 95%-a nem alkalmas versenyzésre, mert túl veszélyes és durva. Ez ahhoz vezetett, hogy a KEMPO gyakorlóit sokszor szadistának és kegyetlennek bélyegezték. A valóság azonban az, hogy nincsenek szabályok, amikor önmagad és szeretteid védelméről van szó. Az eredeti Bugeinek széleskörű harci technikája volt. Minden harctéren előforduló harci technikát tanulmányozni kellett. Ugyanez igaz a mai KEMPO KARATE-ra is. Sokkal tovább tart, mint egyszerűen, hogyan kell blokkolni, rúgni és ütni a dajo-ban való gyakorlás alatt. A fő cél az, hogy a szellemet kell képezni, hogy a megfelelő válasz bármilyen körülmények között megadható legyen. A KEMPO a technikákon kívül többek között tanítja az anatómia, pszichológia, fegyvertelen önvédelem, fegyveres önvédelem és támadás, lopakodás elemeit, azt, hogyan váljunk tiszteletteljessé, agresszívvá, azt, hogyan használjuk fel a fejlődést a védelemben és támadásban, illetve tömeges támadásban.

A KEMPO múltja a távol-kelet bölcsőjéből az ősi misztikus Kínába nyúlik vissza, itt alakították a Shaolin kolostorvezető papjai és innen indult el a Világ minden részébe. a KEMPO jelentése az ököl útja, fennmaradását annak köszönheti, hogy a KEMPO harcosok folyamatosan alkalmazkodtak a változó körülményekhez, harci stílusukat mindig a helyi körülményekhez alakították, így ez a stílus folytonos változásokon ment keresztül, amit a napjainkban is tanítanak. Az utcai viszonyokhoz mindig és mindenhol alkalmazkodik, ezért a leghatékonyabb önvédelmi rendszer. A KEMPO elsősorban önvédelem, másodsorban életforma, harmadsorban sport. A KEMPO harcosnak minden vizsgán magas fizikai, szellemi és lelki követelményeknek kell megfelelni. A KEMPO összetett harcművészet, amely tanít Karate-t, Ju-jitsu-t, Judo-t, Aikido-t, valamint a tanuló saját maga is alakít ki technikákat, melyek a saját egyéniségét tükrözik. A fegyveres harcművészetben is jártasnak kell lennie a kempokáknak, ezért nem olyan látványosak és gyorsak az övvizsgák, mint a többi stílusban. Jelenleg a ZEN BU KAN KEMPO központja Ausztráliában van, itt él a magyar származású Dr. Harnos Imre 10 danos Nagymester, aki az európai ember képére és adottságaihoz alakította a KEMPO-t, amit a 70-es években kezdett el oktatni.
"A fizikai erő véges, a lélek ereje határtalan, ezért egy megerősített lélekkel ki tudjuk tolni a fizikai erő határait is."
A KEMPO egyenlő az élettel, az élet teljesebbé tételének módszere, segítségével az ember felismeri önmagát, gondolkodása, életfelfogása pozitív lesz, mindenben felfedezi a jót, és megpróbál helyesebben cselekedni."Mindegy, hogy milyen apróságról van szó, ha felismered káros voltát, nem szabad megtenned. Mindegy, hogy milyen apróságról van szó, ha felismered hasznos voltát, feltétlenül meg kell tenned."A KEMPO arra hivatott, hogy építő, kreatív emberekké formálja a tanulókat, akik megértik az egyszerűség szépségét is. Fő mozgatórugónk a szeretet, ez az, ami minket összetart, és átsegít a nehézségeken.

 

"MI MEGEDDZÜK TESTÜNKET ÉS  LELKÜNKET EGY SZILÁRD, MEGRENDÍTHETETLEN JELLEM ÉRDEKÉBEN!"
Ez a stílusunk mottója!

 
Kempo edző
Időbeosztások és árak
Képek
 

All You Can Move Partner

AYCM ELFOGADOHELY MATRICA

Facebook

RSS hirek budomagazin

A hírcsatorna nem található.

RSS hirek origo

ORIGO Sport

2022. július 07.

Szokolyai Szlávik Alex email: alexlevele@yahoo.com
Tel: 06304335972