csütörtök, július 07, 2022
Login
English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish
pitbanner.swf

90 napos táplálkozás

Mint szakembernek nem az a feladatom, hogy azt írjam, mondjam, hogy ez a legjobb, hanem bemutatok egy módszert és ki-ki eldöntheti, hogy kipróbálja vagy sem. Mindenkire máshogy hatnak a diéták (fogyókúrák). Mielőtt elkezdenétek a változtatást  kérjétek ki szakember véleményét.  A diéta ideje alatt is szükséges a folyamatos konzultáció a szakemberrel, hiszen a tapasztalataidat, reakcióidat fontos figyelemmel követni.

A fogyókúra célja, hogy a felesleges kilók leadása mellett megváltoztassa a szervezet metabolizmusát, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza. A fogyókúra 90 napig tart, ez idő alatt 18-25 kg-ot lehet lefogyni. Ha kevesebb kilót kell leadni, akkor a diétát abba lehet hagyni, de változás nem jön létre a metabolizmusban. A diéta lényege a szétválasztás. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit így könnyen lebont. A diéta a protein nappal kezdődik, ezt követi a keményítő nap, szénhidrát nap és a gyümölcs nap, majd ismét a fehérje nap következik, így követi egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. Havonta 1x a gyümölcs nap után csak vizet lehet inni egész nap.

A NAPOK SORRENDJÉT NEM SZABAD MEGVÁLTOZTATNI!

Egyéb tudnivalók:

A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszük mást. Ha ebben a 90 napban még 3 kg-ot lead, ez azt jelenti, változás történt a metabolizmusában. Ha nincs súlyleadás, a diétát meg kell ismételni. Ha még további kilókat akar leadni, akkor 3 hónap szünet után kell folytatni a diétát. Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az! Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük. Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja. A csokoládé meggátolja a diétázásnál olykor fellépő allergiát. Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett! (abban az esetben, ha legalább 15 kg-ot fogytak). A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget. A fogyás mértéke függ a súlyfeleslegtől. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a súlyfeleslege, gyorsabban és többet fogy, mint akinek kevés. Az egész fogyókúra alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, mely mindig a gyümölcsnap után következik és folytatódik a protein nappal. Kávé, tea korlátlanul fogyasztható minden mennyiségben cukor nélkül. Ha néha szörpöt iszik, ügyeljen arra, hogy szénsavas legyen (kevesebb cukrot tartalmaz) Ajánlatos a diéta közepénél (45.nap) a vérnyomást és a vérképet ellenőrizni, habár aki ezzel a módszerrel diétázik egészségügyi probléma nélkül, leadhat 20-25 kg-ot. a fogyókúra idején ajánlatos fizikailag aktívnak lenni.

A reggeli ugyanaz, mind a 90 nap alatt azaz: gyümölcsből minden nap egy párat kell enni: 2 alma, körte, barack, stb. vagy egy marék apró gyümölcs esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé.

Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem. (A banán is gyümölcs, tehát ez is ehető.)

Az interneten találtok bővebb információkat a szétválasztásról, receptekről stb.

All You Can Move Partner

AYCM ELFOGADOHELY MATRICA

Facebook

RSS hirek budomagazin

A hírcsatorna nem található.

RSS hirek origo

ORIGO Sport

2022. július 07.

Szokolyai Szlávik Alex email: alexlevele@yahoo.com
Tel: 06304335972